Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Από Κλητήρας , Δήμαρχος!



Μερικές φορές βρίσκω ότι τίποτα δεν είναι πιο ενθαρρυντικό από ιστορίες επιτυχίας απλών ανθρώπων που πρωτοπόρησαν - οι πραγματικοί σκαπανείς - που έγιναν από αφανείς και φαινομενικά αμαθείς και αμόρφωτοι, διάσημοι και πετυχημένοι. Αυτοί που έγιναν στον επιχειρηματικό κόσμο από κλητήρες , Δήμαρχοι !

Πάρτε για παράδειγμα τον φοβερό Earl Shaoff, που έγινε γνωστός και σαν Millionaire Maker. Αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να τελειώσει μόνο το μισό γυμνάσιο και έγινε αυτό που έγινε αφότου του είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια η οποία θα ήταν και καταληκτική. Επηρέασε πάρα πολλές γιγάντιες μορφές και είναι ο εφευρέτης της φράσης «Προσωπική Ανάπτυξη». Η ομιλία του How to become a Millionaire (Πώς να γίνετε εκατομμυριούχοι), η οποία εκφωνήθηκε πριν από 48 χρόνια περίπου, και η οποία ακόμα πουλιέται σε CD και έχει επηρεάσει μερικούς από τους πιο γνωστούς ανθρώπους της οικονομίας. Αν και πέθανε πριν από 40 και πλέον χρόνια, οι ομιλίες του και τα βιβλία του ακόμα πουλάνε και επηρεάζουν το σκεπτικό πολλών, κυρίως λόγω της απλότητας με την οποία παρουσίαζε της αλήθειες σε σχέση με την αγορά. Απλά, κατέδειξε ότι ο καθένας μπορεί να καταφέρει αυτό που θέλει, αρκεί να γίνει αυτός που το αξίζει. Και μάλιστα το δίδαξε σε πολύ κόσμο. Και ξέρετε κάτι; Όσοι τον άκουσαν είχαν τα αποτελέσματα που είχε και αυτός.

Τελικό επιχείρημα ως προς αυτό, είναι οι οικονομικοί μετανάστες: Κι εμείς έχουμε πολλούς τέτοιους ξεριζωμένους ανθρώπους στην χώρα μας. Ξέρατε ότι οι μετανάστες έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να γίνουν πλούσιοι από ότι οι αυτόχθονες;

Γιατί;;;; Επειδή έχουν νιώσει την ανάγκη στο πετσί τους, στο μεδούλι τους. Έτσι είναι πρόθυμοι να κάνουν αυτό που χρειάζεται για να αλλάξουν και να πετύχουν τον στόχο τους. Αυτοί έχουν καταλάβει πολύ καλά ότι για να πετύχεις δεν μπορείς να κάνεις αυτό που σου έρχεται, δεν μπορείς να παραμείνεις αυτός που ήσουν.

Πρέπει να κάνεις κάτι άλλο: πρέπει να ΑΛΛΑΞΕΙΣ!

Και αυτό είναι το νόημα που μοιράζομαι με όλους σήμερα: Ένα άρθρο ή ένα βιβλίο δεν μπορεί να σε μεταμορφώσει σαν προσωπικότητα. Ένα νέο νόημα είναι απλά η μίζα που ξεκινά την μηχανή.

Είναι το πρώτο βήμα για να:

- φανταστείς αυτό που μπορείς να κάνεις και καθώς το

- σκέφτεσαι και το επεξεργάζεσαι, να μπορέσεις στην πορεία να

- Σχεδιάσεις την πορεία που θα ακολουθήσεις για να το καταφέρεις. Μετά πρέπει να κάνεις απλά μικρές

- Διορθωτικές κινήσεις, στις οποίες θα σε βοηθήσουν αυτά που διαβάζεις και μετά τα σκάφτεσαι και επεξεργάζεσαι και σχεδιάζεις και διορθώνεις!

Δηλαδή το ίδιο και το ίδιο ξανά. Κάνει κύκλο. Εγώ έχω μετά μόνο μία δουλειά. Να μην σταματήσω τη διαδικασία.

Με τι μοιάζει αυτό που μόλις αναφέραμε;

Τι είναι αυτό που το ξεκινά η μίζα και μετά αυτό παίρνει μερικές στροφές και μετά μερικές ακόμα και μετά λειτουργεί μόνο του; Η μηχανή του αυτοκινήτου!

Αν την ξεκινήσεις, στις πρώτες στροφές δυσκολεύεται λίγο (ειδικά τον χειμώνα) αλλά μετά δουλεύει κανονικά μόνο του και μας πάει εκεί που θέλουμε!

Εγώ χρειάζεται να μην σταματήσω αυτόν το κύκλο που μου δίνει κίνηση, με κάνει να προχωράω μπροστά μου δίνει ώθηση και ορμή και με πηγαίνει στον στόχο μου: χρειάζεται να συνεχίσω να ασχολούμαι με το αντικείμενο μου. Να διαβάζω και να μαθαίνω για αυτό .

Γιατί; (σημαντικό αν είναι να συνεχίσω)

Επειδή η ενασχόληση με το αντικείμενό μου και το διάβασμα είναι τα καύσιμα που κάνουν αυτήν την μηχανή να πηγαίνει.

Και πάλι υπάρχουν καλά νέα σε σχέση με αυτό:

Αν τώρα το αντικείμενό μου τυχαίνει να είναι το εισόδημα μέσα από το internet, τότε ακόμα καλύτερα! Γιατί οι πηγές πληροφοριών για το πώς να κάνει κάποιος εισόδημα μέσα από το internet είναι τόσο πολλές που κάποιος θα έχει καύσιμα για χρόνια!

Ναι, και μάλιστα οι πιο πολλές είναι δωρεάν.

Να σας πώς τώρα πώς γίνεται;

Διαβάστε το επόμενο άρθρο με θέμα:

“Πώς βγάζουν λεφτά μέσα από το internet?”

Καλή Επιτυχία!